Těšíte se také na pálení čarodějnic? Vyrobte si s námi krásné papírové dekorace

Pálení čarodějnic je lidový zvyk, na který se těší většinou celá rodina. Kromě tradičního sousedského setkání a opékání buřtů se také mnoho dětí převléká do kostýmu čarodějnic a tvoří ve školách výrobky s magickou tématikou. My si dnes tři krásné, čarodějné tvoření ukážeme. Ty si můžete vytvořit v pohodlí domova a připravit se tak na 30. dubna. 

Co budete na dnešní čarodějné výrobky potřebovat

  1. Barevné papíry – ideálně pevnější, aby se dobře střihaly a držely tvar.
  2. Nůžky – doporučujeme jak dětské, tak ty pro dospělé.
  3. Lepidlo – nejlépe v tubě, což usnadní aplikaci a minimalizuje nepořádek.
  4. Ozdobičky na obličej – akrylové bambulky či malé knoflíčky.
  5. Nalepovací oči – dodají postavičkám živější vzhled.
  6. Zelená barva – například temperová barva.
  7. Fixky a pastelky – pro malování.

Vyrábění z papíru pro děti s tématikou čarodějnic

Papírová čarodějnice

Vyrábění pro děti - čarodějnice

Co budete potřebovat: NŮŽKY, PASTELKY, TALÍŘ (NA OBKRESLENÍ), LEPIDLO, BAREVNÉ PAPÍRY (ČERNÝ, ČERVENÝ, ŽLUTÝ a MODRÝ)
O co se jedná: Krásná papírová čarodějnice s kloboukem a koštětem, která sama stojí. Vyrábění je trošičku těžší a hodí se spíše pro školní děti. Nicméně pokud pomůžete se stříháním, tak to zvládnou i mladší. Celý video návod můžete shlédnout na tomto odkaze.

Čarodějnice s bradavicemi

Vyrábění pro děti - čarodějnice

Co budete potřebovat: NŮŽKY, LEPIDLO, BRAVNÉ PAPÍRY (ZELENÝ, ČERNÝ, ORANŽOVÝ, ŠEDÝ), FIXKY, UMĚLÉ OČI, OZDOBY JAKO BRADAVICE (doporučujeme akrylové bambulky či knoflíky)
O co se jedná: Obličej čarodějnice, u kterého děti nejvíce baví nalepovat bradavice. Samozřejmě čím více bradavic, tím lépe. Toto vyrábění zvládnou i nejmenší děti, pokud uděláte přípravu v podobě obličeje a nosu. U nás například oči a bradavičky nalepoval čtyřletý syn a hrozně ho to bavilo. Celý návod je ke shlédnutí zde.

Čarodějnice z papírového talíře

Vyrábění pro děti - čarodějnice

Co budete potřebovat: PAPÍROVÝ TALÍŘ, ZELENOU BARVU (na obarvení talíře – např. temperové barvy), BAREVNÉ PAPÍRY (ČERNÝ, ORANŽOVÝ), LEPIDLO, NŮŽKY, FIXKY, UMĚLÉ OČI
O co se jedná: Asi nejjednodušší vyrábění, které se hodí i pro „školkové“ děti. Nechte vaše nejmenší nabarvit zeleně papírový talíř, nalepit oči a nakreslit pusu. Se zbytkem budete muset trošičku pomoci, ale uvidíte že to bude zábava pro všechny. Jednoduchý video návod naleznete na tomto odkaze.

O autorovi

autor-jitka-svobodova
Učitelka 1. stupně základní školy (AJ, M) | Web | Články

Jsem maminka dvou rošťáků, učitelka anglického jazyka a matematiky na prvním stupni ZŠ a v neposlední řadě také oddílová vedoucí na letním táboře. Práce s dětmi je zkrátka moje celoživotní poslání. Proto jsem se na mateřské dovolené rozhodla psát tento blog.

Mail: jitka.svobodova@prodeticokoliv.cz