Recenze: Dětská krosnička Deuter Kid Comfort Midnight – skvělý společník pro rodinné výlety

S manželem jsme vášniví turisté a na výlety s naším synkem vyrážíme často. Donedávna jsme používali klasické nosítko, ale jak dítě rostlo, začali jsme pociťovat bolesti zad a nepohodlí, kterému čelilo i naše dítě. Po řadě doporučení jsme se rozhodli pro krosničku Deuter Kid Comfort konkrétně v modrém provedení Midnight. A stálo to za to? Rozhodně!

Komfort pro dítě i rodiče

Jednou z největších výhod této krosničky je její pevná konstrukce a polohovatelná záda. Díky nim se při nošení střídáme bez problémů, přestože máme s manželem mezi sebou výškový rozdíl 30 cm. Krosnička se snadno přizpůsobí jak nižší, tak vyšší postavě. Bederní pás je také velkou výhodou, jelikož zajišťuje rozložení váhy a odlehčuje zátěž na záda – něco, co jsme u starších typů krosniček postrádali.

deuterkid

Pohodlí pro dítě

Syn (14 kg) si krosničku rychle oblíbil. Díky nastavitelné délce podpěrek pro nohy sedí pohodlně, má dobrý výhled a během výletu je v klidu. Nosnost krosničky je až 22 kg, takže má ještě dost prostoru růst. Oceňujeme také integrovanou stříšku, která chrání před deštěm i silným sluncem – ta se nám hodila na vícero výletech.

Praktické detaily

Krosnička nabízí i dostatek úložného prostoru na drobnosti jako svačiny či doklady. My jsme s sebou sice nosili druhý batoh, ale možnost uložit věci přímo do krosny je určitě velkým plusem. Krosna váží 3100 g, což je na pevnou konstrukci velmi solidní a nenarušuje to pohodlí při delších túrách.

deuterkid

Menší nedostatky

Jediným drobným mínusem, který bych zmínila, je trochu krkolomné sundavání a nasazování krosničky. Ve dvou je to bez problému, ale samostatně to může být složitější, zejména pokud nesete dítě delší dobu.

Celkový dojem

S touto krosničkou jsme za týden ušli přes 80 km a náš synek ji miluje natolik, že v ní občas chce sedět i doma. Z naší strany tedy rozhodně maximální spokojenost. Deuter Kid Comfort splnila všechna naše očekávání, nabízí pohodlí pro dítě i rodiče a usnadňuje dlouhé výlety. Rozhodně doporučujeme každému, kdo hledá kvalitní dětskou krosnu.

O autorovi

autor-jitka-svobodova
Učitelka 1. stupně základní školy (AJ, M) | Web | Články

Jsem maminka dvou rošťáků, učitelka anglického jazyka a matematiky na prvním stupni ZŠ a v neposlední řadě také oddílová vedoucí na letním táboře. Práce s dětmi je zkrátka moje celoživotní poslání. Proto jsem se na mateřské dovolené rozhodla psát tento blog.

Mail: jitka.svobodova@prodeticokoliv.cz