Recenze: Monitor dechu Jablotron BM02 Nanny aneb neocenitelný pomocník pro klidný spánek rodičů a bezpečí dětí

Monitor dechu Jablotron BM02 Nanny se pro mě stal nepostradatelnou součástí výbavičky pro naše miminko a byl jasnou volbou již při pořizování nezbytných věcí před narozením. Tento monitor nám dává větší klid a jistotu, že je naše dítě v bezpečí, i když ho zrovna nemáme pod dohledem – například když spíme, pracujeme v jiné místnosti nebo se věnujeme jiným činnostem. Pocit bezpečí, který přináší, je pro rodiče k nezaplacení.

Jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodla pro Jablotron BM02 Nanny, je jeho velmi snadná instalace. Nemusíte být technicky zdatní, aby vám montáž zabrala jen pár vteřin. Je to opravdu jednoduché a zvládne to každý rodič. Monitor funguje na dvě baterie typu AA, což je praktické a dostupné řešení. Nanny má rozměry 30,5 × 50 cm, to je určitě dostatečně velká plocha na to, aby monitor pokryl většinu standardních dětských postýlek. Navíc funguje bez problémů i přes tlustší matrace, takže nemusíte měnit stávající, pokud máte kvalitní a komfortní pro své dítě.

Jablotron recenze

Co se týče výkonu, monitor je velmi přesný. Nezaznamenala jsem žádné zbytečné poplachy, což je opravdu velká výhoda. Všichni totiž víme, že falešné alarmy vytvářejí ohromný stres. Díky jeho spolehlivosti mám pocit klidu, že dokáže včas upozornit, pokud by se dělo něco neobvyklého. Jednou z dalších skvělých funkcí je možnost užívat jednu jednotku na dvě podložky – pokud máte dvě postýlky, můžete si koupit druhou a díky konektoru snadno přenášet hlavní jednotku mezi nimi. To je velice praktické, když miminko spí v různých místnostech.

Jako každé zařízení má ale i Jablotron BM02 Nanny pár drobných nedostatků. Pípnutí při zapnutí monitoru je poměrně hlasité, což může být trochu nepříjemné, zejména pokud ho zapínáte v noci, když už je všude ticho a nechcete nikoho rušit. Dále je zvuk upozornění, pokud zapomenete monitor vypnout, docela nepříjemný a hlasitý. Nicméně tyto nedostatky jsou drobné ve srovnání s tím, co monitor nabízí. Jediná věc, na kterou je potřeba si dát pozor, je správné umístění senzoru pod dítětem. Pokud senzor není umístěn správně, může přestat reagovat, což by mohlo vyvolat zbytečný poplach. Je tedy důležité najít ideální pozici pod matrací.

Jablotron recenze

Celkově jsem však s Jablotron BM02 Nanny nesmírně spokojená a považuji ho za nejlepší monitor dechu na trhu. Poskytuje mi klid, jistotu a pocit bezpečí, což jsou věci, které jako rodič považuji za naprosto zásadní. Neměnila bych a tento monitor vřele doporučuji všem rodičům, kteří chtějí mít jistotu, že jejich dítě je v bezpečí i během spánku.

O autorovi

autor-jitka-svobodova
Učitelka 1. stupně základní školy (AJ, M) | Web | Články

Jsem maminka dvou rošťáků, učitelka anglického jazyka a matematiky na prvním stupni ZŠ a v neposlední řadě také oddílová vedoucí na letním táboře. Práce s dětmi je zkrátka moje celoživotní poslání. Proto jsem se na mateřské dovolené rozhodla psát tento blog.

Mail: jitka.svobodova@prodeticokoliv.cz