Jaká je váha miminka ve 35. týdnu těhotenství?

Zajímá vás, kolik váží vaše malé štěstí ve 35. týdnu těhotenství? Podívejme se společně na data poskytnutá v publikaci „Těhotenství den za dnem“ (v anglickém originále You Pregnancy Day-By-Day) od autora Stuarta Campbella, kterou v českých zemích vydává Fortuna Libri.

Váha miminka ve 35. týdnu těhotenství

Průměrná váha miminka ve 35tt je 2600 gramů.

Miminko měří v tomto týdnu přibližně 33 centimetrů. V období mezi 34. a 35tt by mělo dojít k přírůstku váhy přibližně 300 gramů. V dalším týdnu, mezi 35. a 36. týdnem, by se váha měla ještě zvětšit o dalších 200 gramů na průměrných 2800 gramech.

Optimální váha miminka

Vzhledem k dynamice těhotenství je však důležité zdůraznit, že každé těhotenství je unikátní. Neexistuje tedy jednoznačná, jednoduchá odpověď na otázku optimální váhy miminka ve 35. týdnu těhotenství. Jde o souhrn více faktorů jako je například zdravotní stav matky, dosavadní průběh těhotenství a další individuální aspekty.  Je nezbytné, aby budoucí maminky pravidelně vše konzultovaly s odborníky a věnovaly pozornost jakýmkoli specifickým potřebám, které by mohly v průběhu tohoto období vzniknout. Sledování vývoje váhy miminka je jedním z nástrojů, který vám i vašemu gynekologovi poskytne ucelený pohled na zdraví a růst vašeho nenarozeného dítěte.

 

O autorovi

Monika Santova
Články

Jsem obrovský milovník české přírody, španělských filmů a italského jídla. V současné době mi ale největší radost dělá dcera Amálka (= na mateřské dovolené).