Hádanky pro děti ve věku 7 let

Výbornou formou zábavy pro sedmileté děti jsou hádanky, které nejen rozvíjí logické myšlení, ale také podporují jejich schopnost řešit problémy. Hádanky jsou skvělou zábavou a zároveň účinným nástrojem pro posilování paměti. V tomto článku vám přinášíme pět různých hádanek, které jsou přímo dělané pro děti ve věku 7 let.

Opakovaným řešením různých hádanek mohou děti procvičovat svou schopnost vzpomínání a postupného uvažování. Když se například k hádance vrátíte po nějaké době, mohou sedmileté děti opět prožít radost z úspěšného řešení.

Hádanky pro děti 7 let

Na konci tohoto článku naleznete řešení k jednotlivým hádankám. Pokud by pro Vaše ratolesti byli hádanky pro pětileté děti moc jednoduché podívejte se na náš souhrnný článek s dalšími hádankami. Popř. můžete vyzkoušet hádanky pro děti ve věku osm let.

Co roste kořenem vzhůru?

Dvě kukačky vedle sebe sedí,
jedna druhou nevidí.
Co je to?

Kdo běhá stále dokola
a nikdy se neunaví?

Stojí, stojí židle v lese,
žádný si ji neodnese.

Pořád mění tvar,
přesto je kulatý.
Co je to?

Kdo má vpředu dvě oči,
ale vzadu ještě spoustu dalších?

Hádanky mohou být také součástí nějaké komplexnější hry. Například jako úkol v rámci větší dobrodružné bojovky nebo honby za pokladem. Vyzkoušejte také hádanky říkat ve skupině dětí stejného věku, což podpoří týmovou spolupráci a sdílení radosti ze společného úspěchu.

Řešení hádanek pro děti ve věku 7 let

a) ZUB b) OČI c) HODINY d) PAŘEZ e) MĚSÍC f) PÁV

Přejeme příjemné chvilky při hádání!